New Orleans

Tja tja bloggen!

Efter en sjukt lång (23 timmar) , jobbig, trång, kall, förbannat tråkig etc. etc. busstur (med typ fem stopp och bussbyte tre gånger) anlände vi äntligen till jazzens huvudstad, new orleans, klockan nio imorse. Åkte direkt till ett café och åt världens godaste frukost tillsammans med en australiensisk (paddan säger att det inte stavas så, men det gör det väl?!) tjej. Även att jag hatar matbilder, så tog jag faktiskt kort på det o kommer lägga upp bilden sen. Bara för att det var så jävla gott. Såååå, lev med det!

Gick en sväng runt kvarteret o hängde i parken några gator bort. Emilia är återigen helt crazy. Förut har det knäppts tusentals kort på fina(?) hus (fråga mig inte varför) och nu letar hon efter vilda undulater att ta kort på. Hon såg en, o nu vill hon bara se mer. Ja, hon är en crazy girl som hela tiden pratar om hur gärna hon vill vara svart i ett tjejgäng, samtidigt som hon beter sig som en kines med kameran. Jaja, jag får väl leva med det. Nu sitter vi utanför hostlet (som emilia precis tar kort på) o väntar på att vårt rum ska bli ledigt. Hade varit gött att sova lite innan staden ska utforskas.

Jag ber om ursäkt för alla parenteser, men jag tycker om de. O fröken seger, visst är det okej?! ;)

Vill som avslutning göra en liten hälsning till min faddermorsa Ann! Tusentusen tack!! Kan meddela att ett vykort redan är påväg, o att nästa kommer skickas mycket snart! (tar kort på de med min padda så att du litar på mig, om de mot förmodan aldrig kommer fram)

Trevlig Valborg! Puss S


Blandad middag

En dansk, en aussie och en svenne


Star Island

Shakiras hus!


Snel hest

Här har vi officer Thomas som ska nita killen som tog min padda, om dem hittar honom. Han var tydligen inte en så snäll kille från förut heller den där tjuven...


Dags att röra på sig!

Godmorgon, eller god eftermiddag där hemma! En dag kvar i Miami, imorgon sätter vi oss på en ca 24 timmars buss till New Orleans, som vi har hört mycket gott om av andra resenärer, så ska bli kul!

Jag är ju såklart fortfarande förkrossad över min iPad som blev bestulen i förrgår. Och det kan ju verka klantigt att bli av med den efter två veckor, men har varit så sjukt noga att inte lämna den någonstans, och så går man utanför rummet i typ en kvart och då är den borta! WELL WELL, man får ändå vara glad att man inte blev av med mer och att hälsan är okej :)

Igår gjorde vi en sån där super turistisk grej igen och tog en liten buss och båttur i Miami. Bussturen var kass, för helt ärligt, det som är värt att se i Miami ligger precis vid havet! På båtturen fick ju då se typ tuuuuuusen kändisars hus!!! Simon är ju den kändiskåta av oss, men var fett att se bland annat Madonnas, P Diddys, Ben Afflecks, Frank Sinatras med mååånga fleras hus. Den som har det absolut vackraste huset i världen är Shakira! Om jag ska bygga ett hus en dag för några ihopskrapade millar, så ska det vara ett sånt.

Sedan har vi ju förstås dem fantastiska guiderna på dessa turer, varav han igår var den bästa! Många kriterier som ska uppfyllas, bland annat bra röst och att våga bjuda på sig själv :) haha

Jag har konstaterat en sak här på denna resa, blonda tjejer har inte roligare, svarta har!
Jag har gått runt och blivit avundsjuk på tjejgäng, där då mångfalden oftast är svarta tjejer, som verkar ha så sinnessjukt kul hela tiden! Dem piffar upp sig så fint med massa färgglada kläder och så posar dem framför kameran och tar kort på varandra, och så skrattar dem högt hela tiden. Jag är inte ironisk, I want to be a black girl!

Nu ska jag leta boende i New Orleans, inte riktigt fått det gjort än...

Pussar o kramar / Perra


Fittliv!

Okej, här kommer ett fruktansvärt tråkigt inlägg! Vi har blivit bestulna, eller emilia har det vill säga... Vi bor fem stycken i vårt rum just nu, jag, emilia, en brasiliansk kille, en tysk tjej o en ny kille som kom igår. Sjukt trevliga allihopa, men den nya kändes väldigt skum. Imorse var vi alla där förutom den tyska tjejen. Vi lekte som vanligt med våra paddor o emilia satt sin på laddning medan hon gick till affären. Jag la mig i solen utanför o vi var väl borta från rummet i typ femton minuter. Under den tiden har den nya killen hunnit stjäla hennes iPad o checkat ut!!!!!!!!! Fattar ni????? Helt jävla sjukt!!! Fernando, killen från Brasilien, har då varit inne i rummet , halvsovandes, under tiden som den andra snubben stal den! Vi har varit så sjukt förbannade idag! Så, nu är polisen här, tar emot anmälan o får uppgifter om snubben. Alla på hostlet har varit väldigt hjälpsamma o några av dem känner till den här killen, så vi får hoppas att det händer något! Gaaaaaahh!

Aja, nu går vi o badar. Eller, jag ligger nog på stranden o kollar på när emilia simmar runt. Mycket bättre!

Puss från simpan!


Solbränna och benefits

Tja tja bloggen, jag kände också för att göra ett inlägg idag, och tänkte bara punkta upp några specialiteter vad gäller Miami och oss, mest Simon

Tjejer och fördelar
Det är ett faktum här i Miami att det är en fördel att vara tjej. Vi blir inbjudna till olika fester, killar får dricka "fritt" i typ två timmar, medans vi tjejer får dricka gratis hela kvällen :) vi kan bli upphämtade i limo helt gratis om vi vill. Behöver i stort sätt inte betala inträde på dem feta klubbarna, utan utan oss så blir det ingen fest. Om killar inte har med sig tjejer kommer dem inte in alls.
Helskumt och asnajs!

Simons solbränna
Simon ville ju bli brun på direkten, jag med och jag är inte så mycket bättre, och det resulterade i lite sjuka och en fantastiskt uppmärksammad kropp!
Simon flagnar så mycket nu att invånarna tappar hakan och frågar vad som hänt. Vakterna på klubben han var på stod allihopa och fascinerades av simons underbara kropp! Tur att vi stannar ett tag till för det hade bara varit pinsamt att komma hem med denna brännan!

Jag är en fisk
Medan simon är en badkruka önskar jag istället att jag var en fisk, eller helst en våg eller en fisk som är inne i en våg hela tiden! Bada är bäst!

OLIWIA!!!
Åhhh vad vi har varit ledsna över våra icke närvarande reskamrater!
Men snart kommer Oliwia förhoppningsvis och GAAAAHH vad vi är glada!!!
Jakob, we miss u, och kommer fortfarande vara lika arga och ledsna för att du inte kan bli med <3

För övrigt så är man lite smått bakfull men ska nog smutta vidare på min mojito nu.... :)

/perra


Akon

Hej hej bloggen! Vill börja med o säga att det är väldigt roligt att så många läser vår blogg dagligen, men eftersom vi inte har en aning om vilka ni är skulle vi uppskatta en kommentar då o då, så vi vet liksom ;)

Vi är i alla fall kvar i paradiset, Miami beach! Kommer att stanna här i alla fall till helgen, o kanske några dagar till efter det. Beror lite på vad som sker de närmsta dagarna!

Igår var vi på stranden o badade i det sjukt kalla vattnet! Kan man kalla mig badkruka om jag håller på att frysa ihjäl i det klarblå havet som är 28 grader? Ja, jag tror faktiskt det. På kvällen var vi ute o käka med mona, vår danska kompis, o en australiensare som kom till hostlet i förrgår. Drack återigen de sjukt stora mojitos o hade det allmänt gött.

Efter blev det premiärutgång för min del. Jag gick själv till ett ställe där akon var gäst-dj (på sin födelsedag). Var ingen annan som ville betala inträde, men eftersom jag är ganska kändiskåt så valde jag att gå dit. Sjukt mycket folk o bra musik förgyllde natten innan jag halv fem traskade hem genom staden.

Nu har vi precis skypeat med oliwia. Emilia har begett sig till stranden o jag ska lägga mig här utanför ett tag innan vi ska ut på shoppingrunda o se vad Miami har att erbjuda.

På återseende / S

Ps. Idag tog bästa lillebror körkort!!!!! Lillgrabben håller på att bli stor.... Men det är bra, nu vet jag vem som hämtar mig på Landvetter när jag anländer i juni :) Ds.


Key West

Blått


Key West

Sydligaste punkten i staterna!


Key west

Varit på en liten dagsutflykt till Key West, vilket är en ö som ligger allra södrast i USA.

Man åker liksom ut på en slinga av öar och längst ut ligger Key West!
Helt fantaaaaastiskt vatten!

Och det var fint och trevligt där. Ja, jag ska nog inte förstöra det med ord utan låta det stanna där :)

Mycket trevlig dag tillsammans med Mone och önskar man fick några timmar till på det fantastiska Key West. Punkt slut.


Strawberry daiquiri är helt okej att beställa in...

Happy hour så det väntas en lika stor mojito efter denna... ;)


"Im calling you the rich guy"

Simon såg tydligen så stekig ut igår, med den nya brännan och allt, att han såg rikast ut på stället. Så nu mera är han "the rich guy" här!


Kräftan

Lite mycket sol och lite lite solkräm...


Santa Barbara Hostel 20th st, Collins ave

...


Santa Barbara Hostel 20th st, Collins ave

Beer pong!


Häng på Santa Barbara Hostel

Tråkigt nog har vi en regnig dag här i Miami! Men jag och Simon brände oss RIKTIGT mycket igår, så det är egentligen bra att vi håller oss borta från solen minst en dag... Vilka svennar vi är som tror att vi pallar flera timmar i stekande sol :)

Det är istället häng på hostlet vilket antagligen innebär beer pong senare, vilket jag är en killer på! Inte för att skryta...


Miami

:)


Miami

Simpa glassar!


Im in Miami bitch!

Äntligen anlänt där beachen finns! Inte vilken beach som helst heller utan Miami beach!

Även ifall vi bara varit här sedan igår kväll så kan jag säga att Miami är precis som man tänker sig att Miami ska vara. Sinnesbra stränder och hav och oväntade och sinnes barer och klubbar där vad som helst kan hända, typ.

Igår gick jag, Perra, ut med en dansk tjej som heter Mone som vi träffat här på hostlet. Det var första gången hon gick ut i Miami också och vi blev tipsade om en bar som vi gick till.
Vi hann inte mer än att ställa oss i kö då vi blir uppbjudna till ett roof party. Fett najs att ta sin första drink på sjunde våningen på ett tak med utsikt över hela Miami!

Gick sedan vidare och hamnade på ett ställe där det var shower med olika stilar, allt från lite spansk dans till mickael jackson och så klädde dem av sig och skakade rumpa så att jag aldrig sett nåt värre.

Haha jag och Mone kände oss lite missanpassade men hela grejen blev en sjukt bra första upplevelse i Miami!

Bor på ett hostel som då inte är lika glassigt som stranden och barerna. Bor i dorm room och delar väll rum med 5st i ett rum som är mindre än 15m2. Men det är billigt , eller det billigste, och man träffar mycket folk här :)


Harry världen

Köpa en trollstav kanske?


Harry världen

Butterbeer!


Hogwarts!

Världens bästa slott!


Island of Adventure

Simpa vann ett Lejon! Som han gav bort till en liten söt tjej...
Smörigt


När man blir som ett litet barn igen...

Jag tänker inte skämmas eller förklara bort mig. Och ni som känner mig vet om vilken total nörd jag är. Igår var vi på Universal Island of Adventure i Orlando, där då bland annat HARRY POTTER VÄRLDEN FINNS!
Och det var något av det BÄSTA jag varit med om! Jag blev bokstavligt talat som ett barn som ville vara överallt samtidigt och ville göra och se ALLT!
Dem hade gjort det så sjukt likt! Man kom in i Hogsmeade där man kunde gå in i olika butiker med då såklart Harry Potter-prylar. Godis ifrån filmen, köpte en sån där chokladgroda med ett kändis kort i, jag fick Salazar Slytherin, så det var ju lite synd.. Hade ju velat ha en lite mer cool trollkarl eller häxa, haha....

Så drack vi honungsöl och kollade på trollstavar, ja allt sånt som man brukar göra som trollkarl och häxa.

Slottet var jättefint byggt, men man kunde inte gå in utan det var en attraktion där då man fick åka på ett litet äventyr med Harry, Ron och Hermione, flyga lite kvast och bli jagad av drakar och sånt :)

Ja, helt enkelt magiskt! :D

Resten av parken var också ascool!

Sitter på bussen påväg till Miami nu, där vi bara ska steka och ha det naaaaajs!!

/ Perra <3 Harry


Orlando's Islands of Adventure


Utsikt från Williamsburgbron

En av de bästa utsikterna över NY får man nog från en av broarna över till Brooklyn, fint var det!


Pure black coffee

Kallt kaffe på flaska, hade hoppats på världens godaste iskaffe men ärligt så smakade den mest kaffesump


Bara hänger

Hänger på ett hotell i Orlando idag. Helt okej och najs att bara hänga.
Ska välja mellan tusen olika coola parker att åka till imorgon, jag hejar mest på Universal Studio, för där finns HARRY POTTER WORLD!!! :) /Perra


90 grader farenheit

God kväll!
Vilken sommarvärme storstaden levererat idag!! 30 grader celcius!! Helt insane! Solen skiner högt på himlen, vi är solbrända efter fyra timmar på stan o om tre timmar är det dags att lämna staden. Kanske lite tidigt tycker ni, men vi känner oss ganska klara här. Det som fattades var väl en sjuk utgång, men det tar vi i Miami istället. Vi drar ner till Orlando med buss (18 timmar...) för att stanna där i tre dagar, innan vi fortsätter ner till beachen i Miami!
Lite snabbt inlägg sådär, men måste börja packa. Har blivit en del shopping här i staden, så nu ska vi se till att allt får plats i väskorna bara, hehe.
Puss i ljumsken, S.

Times Square

Asiat ställer sig upp mitt på Time Square för att stjäla uppmärksamhet från ett Födelsedags och pyjamasparty och sjunger opera.


World trade center


Fjärde dagen i storstan

Tja tja bloggen!
Nu är det dags för mig, Simon, att skriva mitt första inlägg här i bloggen. Ursäktar redan stavfel o konstiga meningsuppbyggnader, men klockan är snart 04.00 här borta o vi är ganska trötta efter dagen.
Idag har vi tagit en närmare titt på world trade center som håller på att byggas upp igen i full fart. Inte så vidare fint just nu där nere då det är ganska kaos o alldeles för mycket byggarbetsplats, men kommer nog bli najs. Klippte lite kort som kommer upp här imorgon.
Efter detta tog vi oss upp till 59 5th avenue med turistbussen o mötte upp Sara o Henrik, våra hyresvärdar, för lite gött häng i central park. Sjukt najs o stor park där många dagar o kvällar skulle spenderas om tiden i new york hade varit längre.
Efter några timmar i parken o en powernap hemma tog vi subway upp till time square, för att se det nattetid. Coolt ställe, verkligen. Massa folk som virrade runt på trottoarerna, en falskt sjungande kines som Emilia fotade för fullt o shopping kl ett på natten. Väl hem gick allt smidigt fram tills vi gick av tunnelbanan. Fyra olika håll att välja på, o alla verkade leda åt fel håll?!?! Så efter ca två timmar vilse i williamsburg hittade vi äntligen hem till våra paddor, vilket betydde ren lycka!
Nu är det dags att sova. Klockan ringer om fem timmar, o har vi tur, eller otur(?) så vaknar vi om en timma av att Jakob ringer på skype om en timma inatt igen. Så, godnatt bloggen!
/ S

Häng i central park :)


Coolaste guiden i stan


Turistbuss = coolt

Vi köpte på oss nån biljett som gör att vin kan åka dem där sightseeingbussarna. Lite dorky kanske men ganska slappt o gött att bara sitta och se en massa saker. Plus att guiderna är asroliga! Ja inte alla då, vi har åkt med några som har väldigt olika personligheter. Men sista kunde lika gärna varit en ståuppkomiker, skojade om att maten på frihetsgudinnanbåten är det värsta du kan äta. Roligt när han sa det iaf. Här kommer en bild på en av dem bästa gubbarna som tog oss förbi Times square :)

Annan sak, vi bor i brooklyn hemma hos Sara och Henrik. Fantastisk del av new york faktiskt.
Alla folkgrupper är väldigt uppdelade här, bland annat så finns:

Latinos: dem bor i samma hus som Sara. Hela familjen sitter tillsammans i ingången. Familjen har även en salong för herrar i samma hus. På kvällarna så samlas massa latinoskillar där för att raka huvudet, lyssna på hög musik och dricka corona.

Judar: eller chassiderna. Dem går runt i sina folkdräkter, men lockar och hattar och långa klänningar och allt det där. Även stora pälsmössor. Försökte få Simon att ta kort på en men han vågade inte. Tydligen så är alla kvinnor ute och springer varje lördag i trupp, med sina folkdräkter. Dem har även allihopa page-peruk alltid.


Turistbuss i NY


Empire state building


Blir aldrig riktigt som man tänkt sig

Tja, tja bloggen!
Då tänkte jag och simpa sätta igång med att berätta om de konstiga och fantastiska sakerna som vi är med om på vår resa!
OKEJ,
Allting började ju egentligen med att vi två dagar innan avresa får tråkiga besked om att en av våra kära reskamrater istället ligger på sjukhus och det ser inte alls så ljust ut med en USA resa längre, varken för han eller hans fantastiska flickvän :(
Jag och Simon får i paniken då snabbt tänka om och planera om resan. Har vi gjort det? Nej. Vi vet nästan lika lite om vad vi ska göra som vi gjorde för en vecka sen knappt.
Morgonen för avfärd börjar minst sagt i hysteri, mest för min del, Simon håller sig kolugn som vid alla andra tillfällen. MEN inte när vi sedan väl är på första planet mellan gbg och Amsterdam!
Jag har förberett Simon på att jag är lite flygrädd och mår lite dåligt. Simon är lugn. Han är också väldigt lugn innan vi ska gå på, det är ju ändå en kvart kvar till planet ska lyfta, ingen brådska att springa dit för det. Han har ju bara ett kapitell kvar i sin Zlatanbok och bara måste ju ha en ny.
Jag övertygar Simon att det är dags att gå och då hör vi i högtalarna "Simon pettersson och Emilia Persson, Gate 17 a mot Amsterdam".
Jag börjar springa och Simon fattar nada, sen får vi en arg blick om att vi är dem sista dem väntar på...
Flyget är sedan det värsta vi åkt. Litet som en buss. Simon tror inte det ska bli så farligt men håller sig sedan i sätet framför sig för han tror han ska glida bakåt annars. Men andra flyget var lyyyyyx.
Med tanke på att det aldrig blir som man tänkt sig,
När vi efter en lång taxi resa från flygplatsen anländer till den lägenhet vi hyrt, vars hyresvärd vi inte hört nåt från på ett dygn. Och ingen finns på den adressen vi ska bo på, inser vi att vi är lurade.
Som många säger så är Amerikanare SÅ trevliga. Och det är helt sant! Jag hade brutit ihop det kommande dygnet om det inte vore för trevliga människor. Dem vill till och med hjälpa till och prata för mycket!
Vi får hjälp att få ett hotell på natten. Den kommande dagen är en hemsk dag som gör att vi fortfarande inte kan lyfta på armana
.
Kortfattat om vår andra dag:
Vi går genom nästan hela manhattan med vår packning. Fruktansvärt men vi njuter ändå av att gå på ner yorks gator
Bästa:
1.vi får sova hos Sara, vän till Stina. Vilken räddning!
2. Vi köper ipads i världens största Apple-butik. Nya 3an yeeeeaaa!
3. Simon blir pålurad två singelskivor av två gangsta hiphop-killar, betalade 20 dollar, dem försökte ju ändå få ihop pengar till en kommande video...
Nu orkar jag inte skriva mer. Igår gjorde vi klassiska saker som att åka turistbuss och var uppe i empire state building och shoppade. Det var kul. Och vi har det gött!
Puss o kram
/Emilia o Simon

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0