God bless america - eller?

Ja, då var det där med att ha lite otur på resan igen. Fast vi ser det såklart inte på det viset, allt måste man ta med en nypa salt och inte brusa upp sig för mycket för (till och med jag har hållit mig i shack i alla lägen, eller? ).

Den 30 timmars resa som vi så mycket fasade för ser ut att bli ca 42 nu istället. Köpte ett sånt där veckopass hos greyhound igår, vilket förövrigt är det ENDA sättet att ta sig runt på i landet om du inte har bil eller flyger. Efter två timmar på bussen ska vi byta, och blir sittandes. Får ingen info om vad som händer förrän en timme efter tänkta avgång. Och då är visst bussen sönder, detta resulterar i väntan i två timmar, sedan lite buss och sedan vänta i nån håla i nästan fem timmar! Redan där är vår resa försenad 6 timmar. Väl framme i Dallas, där vi är nu, får vi vänta ytterligare SEX timmar innan nästa buss!

Så om två timmar så är vi förhoppningsvis på väg på en tolvtimmars-tur till Albuquerque, hehe vilket vi har mycket svårt att uttala. Jag försöker undvika det helt och hållet och verkar som en efterbliven turist när jag pekar på biljetten när någon frågar vart jag ska. Vi trodde man sa albukuku, men man säger typ albucörkey.

Med detta har de ju såklart uppstått en del irritationer, men vi är många som sitter i samma båt så att säg, så vi beklagar oss tillsammans med de andra amerikanerna. Vilka förövrigt är väldigt härliga människor, en blandning av trevliga damer, gangsta kids och andra skojjare. Det blev en liten battle på bussen mellan busschauffören och några i bussen, då de tävlade om vem som kunde ge den spydigaste och "got ya" kommentaren, ett tag började busschauffören sjunga lite, men det uppskattades inte. Så det blev några trevliga timmar då hela bussen skrattade med och alla bredde på sin allra djupaste södern-dialekt, härligt!

Vi har inte riktigt fått nån ursäkt för det hela, utan dem sväljer gärna sin stolthet. Busschauffören menade att det är Gud och Jesus som ser till att vi lever och det var menat att bli så här, och vi ska tacka god lord att vi får åka på bussen nu. God bless Amerika! Skönt att kunna skylla på nån!

Hursomhelst, med det här 7-dagars kortet är det meningen att vi ska kunna använda ända till LA. Så vi ska inom loppet av 6 dagar nu åka buss, se Grand canyon, åka buss, LAS VEGAS!!, åka buss. Vi har räknat ut att vi inte behöver ta in på hotel/hostel på minst tre nätter, och även räknat ut att det kommer bli svårt att få en dusch innan lördag.... 32 grader varmt idag, fräscha är vi redan nu! Får hitta en fontän nånstans och ta ett snabbdopp i!

Har hunnit turistat lite i Dallas, sätt J F Kennedys memorial plaza, vilket är typ det enda man kan se i Dallas. Så då var det gjort!

Känns lite som New Orleans' blir lite bortglömt nu, men enligt mig så var det en fantastiskt mysig stad med massa jazz, livemusik och voodoo.

Nu får det va slut på snacket

God bless you / Perra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0